Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24 -یک عضو مجلس خبرگان رهبری می‌گوید: تنها مجموعه خبرگان هستند که در روز مبادا تصمیم می‌گیرند فردی را که چه در لیست باشد، چه نباشد به‌عنوان رهبر آینده انتخاب کنند و طرح این موضوعات (مثل لیست گزینه‌های جانشینی نزد سه نفر از خبرگان) هرچند صحت داشته باشد، اثرگذار نیست.

آیت‌الله هاشم هاشم‌زاده هریسی نماینده استان آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری درباره فهرستی از جانشینان احتمالی رهبری نزد سه نفر از اعضای مجلس خبرگان رهبری می‌گوید: آنچه اهمیت دارد، این است که هر مسئله‌ای در کمیسیون‌ها بررسی شود، نهایتاً باید در صحن مجلس بررسی و به رأی گذاشته شود و در صورت تصویب به قانون بدل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، یک کمیسیون نمی‌تواند قانون یا برنامه‌ای را برای مردم یک کشور تعیین تکلیف کند و حتماً باید در صحن مجلس خبرگان تصویب شود. حتی ممکن است مجلس خبرگان لیست مورد تأیید کمیسیون‌ها را کنار بگذارد.

هاشم‌زاده هریسی با بیان اینکه موضوع تعیین رهبری، مسئله مهمی است و مواردی از این دست که مطرح می‌شود تأثیری بر سرنوشت مردم ندارد، می‌افزاید: تعیین رهبری موضوع مهمی است و آینده مردم باید توسط همه نمایندگان یا اکثریت خبرگان رقم بخورد نه یک کمیته یا کمیسیون.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه تأکید می‌کند: در مجلس خبرگان موضوع محرمانه‌ای وجود ندارد. تنها مذاکرات صحن و کمیسیون‌های خبرگان بر اساس قانون محرمانه است. البته ما طرفدار محرمانگی در این سطح هم نیستیم، اما این تصمیمی است که اعضا گرفته‌اند؛ چراکه معتقد بودند برخی از مذاکرات این مجلس ممکن است در جامعه تنش‌زا شود.

او با اشاره به سخنان اخیر محسن اراکی تأکید می‌کند: طرح این موضوعات در شرایط فعلی چندان به صلاح نیست، چراکه ممکن است اطرافیان فرد از آن سوءاستفاده کنند و موجب تشویش در جامعه شود. طرح این موضوعات در جامعه نه‌تنها اثرگذار نیست، بلکه می‌تواند موجب برهم خوردن نظم عمومی شود. البته جناب آقای اراکی که این موضوع را مطرح کردند، فرد شریفی هستند، اما باید در نظر گرفت طرح این موضوعات هرچند صحت داشته باشد، اثرگذار نیست.

این کمیسیون آن زمان هم وجود داشت

این عضو خبرگان می‌افزاید: تنها مجموعه خبرگان هستند که در روز مبادا فردی را چه در لیست باشد، چه نباشد، به‌عنوان رهبر آینده انتخاب می‌کنند؛ همان‌گونه که مقام معظم رهبری انتخاب شدند. این کمیسیون آن زمان هم وجود داشت و گزینه آن هم به‌عنوان رهبر انتخاب نشد. در آینده هم به همین شکل عمل می‌شود.

هاشم زاده هریسی می‌گوید: چه تفاوتی دارد اینها چه کسانی هستند؟! کمیسیون‌ها برای بررسی موضوعات چند نفر را مأمور می‌کنند، اما اینها تصمیم‌گیرنده نیستند. از این جهت تفاوتی ندارد که این افراد چه کسانی هستند. ضمن اینکه ما در مجلس خبرگان، کمیسیون، کمیته و گروه محرمانه‌ای نداریم.

نماینده آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان با اشاره به اینکه کمیسیون‌های این مجلس هر دو سال یک‌بار در اجلاسیه این مجلس توسط اعضا تعیین می‌شوند، تصریح می‌کند: در نتیجه، ترکیب اعضای کمیسیون‌های خبرگان نمی‌توانند محرمانه باشند، اما کمیسیون‌ها می‌توانند چند نفر را برای بررسی موضوعی و جمع‌آوری اطلاعات درباره آن مأمور کنند. این از اختیارات کمیسیون‌هاست و اینها موضوعات طبیعی است.

او با اشاره به سخنان اخیر محسن اراکی تأکید می‌کند: طرح این موضوعات در شرایط فعلی چندان به صلاح نیست، چراکه ممکن است اطرافیان فرد از آن سوءاستفاده کنند و موجب تشویش در جامعه شود. طرح این موضوعات در جامعه نه تنها اثرگذار نیست، بلکه می‌تواند موجب برهم خوردن نظم عمومی شود. البته جناب آقای اراکی که این موضوع را مطرح کردند، فرد شریفی هستند، اما باید در نظر گرفت طرح این موضوعات هرچند صحت داشته باشد، اثرگذار نیست.

آیت‌الله محسن اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری اخیراً در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اعلام کرده است: کمیسیون تحقیق کمیسیون ویژه‌ای است و وظیفه دارد تمام کسانی را که واجد شرایط رهبری باشند، شناسایی و لیستی از آن‌ها تهیه کند. این لیست به این کمیسیون داده می‌شود. حتی خود اعضای مجلس خبرگان می‌توانند پیشنهادات خود را بدهند. این لیست بررسی می‌شود و افرادی را که واجد شرایط رهبری برای آینده بدانند، این افراد به‌طور خیلی سری و محرمانه، اسمشان ثبت خواهد شد تا هر وقت مورد نیاز باشد، به مجلس خبرگان عرضه شود تا مجلس خبرگان درباره آن‌ها اظهارنظر کند. ما نمی‌دانیم. یعنی، چون مسئله صد درصد محرمانه است و با توجه به تجربه ناموفقی هم که در گذشته از مسئله اعلام قائم مقام رهبری به‌وجود آمده، تصمیم گرفته شده است در کمیسیون ویژه‌ای که وجود دارد، فقط سه نفر این اسامی را نزد خودشان نگه دارند و از دایره این کمیسیون سه‌نفره خارج نشود. شرط نیست که (فرد واجد شرایط رهبری) حتماً عضو مجلس خبرگان باشند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۲۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود

به گزارش خبرنگار مهر، محسن زنگنه در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی، گفت: بر اساس گفته رئیس مجلس شورای اسلامی، نمایندگان تا ساعت ۲۳ امشب فرصت طرح پیشنهادات خود را در جداول بودجه دارند، این در حالی است که کمیسیون تلفیق اصل گزارش را ارائه نکرده و ما باید در خلأ پیشنهاد دهیم.

وی ادامه داد: نباید برخورد با مجلس به گونه‌ای باشد که بعدها اگر کسی خواست خلاف آئین‌نامه اقدامی انجام دهد، زبان ما بسته باشد. در فایل مربوط به گزارش فقط نوشته شده مبلغ پیشنهادی کسر و اضافه می‌شود.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بر اساس ماده ۱۸۲ آئین‌نامه داخلی، کمیسیون تلفیق باید گزارش را به نمایندگان ارائه دهد اما با این شرایط ما چگونه می‌توانیم پیشنهادات خود را مطرح کنیم؟ امسال اوج غیرشفاف بودن بودجه است.

زنگنه اظهار کرد: هدف از اصلاح آئین نامه، اشراف نمایندگان به جداول بودجه بود اما اکنون ما جدولی نمی‌بینیم و نمی‌دانیم کمیسیون تلفیق چه اقدامی انجام داده است. از هیأت رئیسه می‌خواهم به دوستان تذکر دهد تا در ساعات باقی مانده فایل جداول را برای نمایندگان ارسال کنند تا ما بدانیم چه اتفاقی در کمیسیون تلفیق بودجه رخ داده است.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده، گفت: اگر نقدی هم دارید آن را منصفانه بیان کنید. در ۴۰ و اندی سال گذشته چه زمانی جداول بودجه در صحن مجلس بررسی شده و نمایندگان تک به تک به جداول رأی داده‌اند که شما امروز می‌گوئید غیرشفاف‌ترین بودجه است؟

وی با تاکید بر اینکه نباید به مجلس ظلم شود، گفت: هیچ زمانی تک تک نمایندگان جداول مصوب در بودجه را نمی‌دیدند، پس در تاریخ مجلس شورای اسلامی نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان گذاشته است.

قالیباف ادامه داد: از طرف دیگر می‌گویند هیأت رئیسه به مجلس بها نمی‌دهد که مهم‌ترین بها همین اقدام است. البته مجلس این تصمیم را گرفت و هیأت رئیسه نیز با آن همراهی کرد. برخی از دوستان نیز با این اقدام که جداول در صحن بررسی شود، مخالف هستند و در حال حاضر پیشنهاد اصلاح مجدد این موضوع مطرح شده است، بنابراین از واژه غیرشفاف استفاده نکنید.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بخش مربوط به احکام و تبصره‌های بودجه تصویب و به قانون تبدیل شده است. جداول بودجه نیز بر اساس احکام تنظیم شده است.

کد خبر 6090684 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • آغاز مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری از اوایل خرداد
  • مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری اوایل خرداد آغاز می‌شوند
  • مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری دراوایل خرداد آغاز می‌شوند
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد