Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@20:31:24 GMT

واکنش عضو خبرگان به لیست گزینه‌های جانشینی رهبری

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۸۷۳۹

یک عضو مجلس خبرگان رهبری می‌گوید: تنها مجموعه خبرگان هستند که در روز مبادا تصمیم می‌گیرند فردی را که چه در لیست باشد، چه نباشد به‌عنوان رهبر آینده انتخاب کنند و طرح این موضوعات (مثل لیست گزینه‌های جانشینی نزد سه نفر از خبرگان) هرچند صحت داشته باشد، اثرگذار نیست.

آیت‌الله هاشم هاشم‌زاده هریسی نماینده استان آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری درباره فهرستی از جانشینان احتمالی رهبری نزد سه نفر از اعضای مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با ایرناپلاس می‌گوید: آنچه اهمیت دارد، این است که هر مسئله‌ای در کمیسیون‌ها بررسی شود، نهایتاً باید در صحن مجلس بررسی و به رأی گذاشته شود و در صورت تصویب به قانون بدل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، یک کمیسیون نمی‌تواند قانون یا برنامه‌ای را برای مردم یک کشور تعیین تکلیف کند و حتماً باید در صحن مجلس خبرگان تصویب شود. حتی ممکن است مجلس خبرگان لیست مورد تأیید کمیسیون‌ها را کنار بگذارد.

هاشم‌زاده هریسی با بیان اینکه موضوع تعیین رهبری، مسئله مهمی است و مواردی از این دست که مطرح می‌شود تأثیری بر سرنوشت مردم ندارد، می‌افزاید: تعیین رهبری موضوع مهمی است و آینده مردم باید توسط همه نمایندگان یا اکثریت خبرگان رقم بخورد نه یک کمیته یا کمیسیون.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه تأکید می‌کند: در مجلس خبرگان موضوع محرمانه‌ای وجود ندارد. تنها مذاکرات صحن و کمیسیون‌های خبرگان بر اساس قانون محرمانه است. البته ما طرفدار محرمانگی در این سطح هم نیستیم، اما این تصمیمی است که اعضا گرفته‌اند؛ چراکه معتقد بودند برخی از مذاکرات این مجلس ممکن است در جامعه تنش‌زا شود.

او با اشاره به سخنان اخیر محسن اراکی تأکید می‌کند: طرح این موضوعات در شرایط فعلی چندان به صلاح نیست، چراکه ممکن است اطرافیان فرد از آن سوءاستفاده کنند و موجب تشویش در جامعه شود. طرح این موضوعات در جامعه نه‌تنها اثرگذار نیست، بلکه می‌تواند موجب برهم خوردن نظم عمومی شود. البته جناب آقای اراکی که این موضوع را مطرح کردند، فرد شریفی هستند، اما باید در نظر گرفت طرح این موضوعات هرچند صحت داشته باشد، اثرگذار نیست.

این کمیسیون آن زمان هم وجود داشت

این عضو خبرگان می‌افزاید: تنها مجموعه خبرگان هستند که در روز مبادا فردی را چه در لیست باشد، چه نباشد، به‌عنوان رهبر آینده انتخاب می‌کنند؛ همان‌گونه که مقام معظم رهبری انتخاب شدند. این کمیسیون آن زمان هم وجود داشت و گزینه آن هم به‌عنوان رهبر انتخاب نشد. در آینده هم به همین شکل عمل می‌شود.

هاشم زاده هریسی می‌گوید: چه تفاوتی دارد اینها چه کسانی هستند؟! کمیسیون‌ها برای بررسی موضوعات چند نفر را مأمور می‌کنند، اما اینها تصمیم‌گیرنده نیستند. از این جهت تفاوتی ندارد که این افراد چه کسانی هستند. ضمن اینکه ما در مجلس خبرگان، کمیسیون، کمیته و گروه محرمانه‌ای نداریم.

نماینده آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان با اشاره به اینکه کمیسیون‌های این مجلس هر دو سال یک‌بار در اجلاسیه این مجلس توسط اعضا تعیین می‌شوند، تصریح می‌کند: در نتیجه، ترکیب اعضای کمیسیون‌های خبرگان نمی‌توانند محرمانه باشند، اما کمیسیون‌ها می‌توانند چند نفر را برای بررسی موضوعی و جمع‌آوری اطلاعات درباره آن مأمور کنند. این از اختیارات کمیسیون‌هاست و اینها موضوعات طبیعی است.

او با اشاره به سخنان اخیر محسن اراکی تأکید می‌کند: طرح این موضوعات در شرایط فعلی چندان به صلاح نیست، چراکه ممکن است اطرافیان فرد از آن سوءاستفاده کنند و موجب تشویش در جامعه شود. طرح این موضوعات در جامعه نه تنها اثرگذار نیست، بلکه می‌تواند موجب برهم خوردن نظم عمومی شود. البته جناب آقای اراکی که این موضوع را مطرح کردند، فرد شریفی هستند، اما باید در نظر گرفت طرح این موضوعات هرچند صحت داشته باشد، اثرگذار نیست.

آیت‌الله محسن اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری اخیراً در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اعلام کرده است: کمیسیون تحقیق کمیسیون ویژه‌ای است و وظیفه دارد تمام کسانی را که واجد شرایط رهبری باشند، شناسایی و لیستی از آن‌ها تهیه کند. این لیست به این کمیسیون داده می‌شود. حتی خود اعضای مجلس خبرگان می‌توانند پیشنهادات خود را بدهند. این لیست بررسی می‌شود و افرادی را که واجد شرایط رهبری برای آینده بدانند، این افراد به‌طور خیلی سری و محرمانه، اسمشان ثبت خواهد شد تا هر وقت مورد نیاز باشد، به مجلس خبرگان عرضه شود تا مجلس خبرگان درباره آن‌ها اظهارنظر کند. ما نمی‌دانیم. یعنی، چون مسئله صد درصد محرمانه است و با توجه به تجربه ناموفقی هم که در گذشته از مسئله اعلام قائم مقام رهبری به‌وجود آمده، تصمیم گرفته شده است در کمیسیون ویژه‌ای که وجود دارد، فقط سه نفر این اسامی را نزد خودشان نگه دارند و از دایره این کمیسیون سه‌نفره خارج نشود. شرط نیست که {فرد واجد شرایط رهبری} حتماً عضو مجلس خبرگان باشند.

  اخبار داغ ۱۰ گل فوق العاده هوشمندانه مسی فیلم: ۱۶ تصادف وحشتناک رالی/ حتی BMW هم طاقت نیاورد! ناگفته‌هایی از دیپلمات‌ها و دیپلماسی در روز تشییع امام خمینی بی‌خبری اطرافیان احمدی‌نژاد از خودکشی عبدالرضا داوری مکزیک، "سند سری" ترامپ را منتشر کرد قیمت انواع ظرفشویی در بازار/ جدول قیمت‌ها

منبع: فردا

کلیدواژه: هاشم هریسی خبرگان رهبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۸۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر ابراهیم رسولی سخنگوی شورای ائتلاف، اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر اعلام لیست شانا در هفته جاری را تکذیب کرد و گفت: لیست شورا با شروع زمان تبلیغات اعلام می‌شود.

آنگونه که ایرنا روایت کرده، وی یکم اردیبهشت‌ماه در مورد برنامه این شورا برای دور دوم انتخابات گفته بود: ۱۳ نفر از نامزدهای این شورا به دور دوم راه یافته‌اند و چون بنای ما بر ارائه لیست کامل است، در مورد ۳ نفر باقی‌مانده با رایزنی با گزینه‌های دیگر به جمع‌بندی رسیده و در نهایت لیست ۱۶ نفره خواهیم داد.

پیش از این برخی رسانه‌ها هم از رونمایی لیست ۱۶نفره شورای ائتلاف که ۱۳ نفر آن مشخص است در اوایل هفته جاری خبر داده بودند.

27218

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900200

دیگر خبرها

  • آغاز مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری از اوایل خرداد
  • مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری اوایل خرداد آغاز می‌شوند
  • مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری دراوایل خرداد آغاز می‌شوند
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد
  • تعیین تکلیف عوارض و کمیسیون‌های ماده ۵، ۷ و ۱۰۰ در سال ۱۴۰۳
  • واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها
  • هافبک هلندی پیشین میلان گزینه جانشینی استفانو پیولی روی نیمکت روسونری